2018 ODTÜ mezuniyet töreninde "Tayyipler Alemi" pankartı açtıktan sonra önce gözaltına alınıp 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan 4 öğrenciyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çaya davet etti.

1 AY TUTUKLU KALMIŞLARDI

ODTÜ mezuniyet töreninde 4 öğrenci, "Tayyipler Alemi" pankartı açtıktan sonra, gözaltına alınıp 1 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Bu durum kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı.

AVUKATI TALEBİ İLETTİ

Süperhaber'de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla öğrencilere iletilen mesaja öğrencilerden de olumlu yanıt geldi.

4 ÖĞRENCİYİ ÇAYA DAVET ETTİ

İşte Talat Atilla'nın köşesinden aktardığı o bölüm:

"İlginç ama hoşuma giden özel bir bilgi aldım. 2018 ODTÜ mezuniyet töreninde "Tayyipler Âlemi" pankartı açtıktan sonra önce gözaltına alınıp, sonra serbest bırakılan 4 öğrenciye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çay daveti gitmiş.

Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla öğrencilere iletilen mesaja öğrencilerden de olumlu yanıt gelmesi ayrı bir güzellik...

Açılan pankart ne kadar eleştiri sınırlarını zorluyor, maksadı aşıyorsa, Erdoğan'ın daveti, bir o kadar yerinde ve anlamlı...

Bu küçük davet, toplumsal kutuplaşmayı bitirmek için büyük bir yol açabilir!

Erdoğan, toplumsal mütabakat çerçevesinde Fazıl Say gibi muhalif bazı isimlere de çay daveti yapmayı düşünüyor. Cumhurbaşkanı, kısa süre önce annesi vefat eden Say'a telefonla taziyede de bulunmuştu."