NET TÜRK - Yeşilçam efsanesi Bahar Öztan geçtiğimiz yıllarda kansere yakalanmış, 2 büyük ameliyat geçirmişti. Zorlu süreci geride bırakan 56 yaşındaki oyuncu önceki gün Nişantaşı City's AVM'deydi. Bir dönem verdiği pozlarla çok konuşulan Bahar Özten, "Arkadaşım Pınar Bent'in düzenlediği bir sosyal sorumluk projesi kapsamında 11 Kasım'da podyuma çıkacağım" diye konuştu.

BAHAR ÖZTAN KİMDİR?

Bahar Öztan, 11 Ağustos 1962'de İskenderun'da doğdu. Çocukluğu ve gençliği İstanbul'da geçti. Ekrana ilk kez bir saç şampuanı reklamıyla çıktı. Sayısız reklam filminde yer aldı. Bu reklamlardan sonra halk ona 'Gamzeli Güzel' olarak tanımaya başladı.

Dönemin fotoromanlarından dolayı büyük bir ilgi topladı. Bu fotoromanlardan bazıları, Çarli'nin Melekleri ve Barış Manço ile birlikte yer aldığı fotoromanlardır.

Herkesin beğenisini kazanan Bahar Öztan, kısa süre sonra, Şaşkın Milyoner filmiyle sinema hayatına girdi.

Yeşilçam'ın en önemli oyuncalarından olmuştur. Sürekli teklif almaya başlayan Bahar Öztan, 1987 yılında ilk kez İzmir Fuarı'nda Bülent Ersoy'la halk konserlerinde ve Seda Sayan'la çalışmaya başladı.

O günden sonra yurt içi ve yurt dışı çalışmalarına başladı. 1991 yılında Bodrum Yalıkavak butik oteli Spring Otel'i işletmeye başladı. 1993'te evlendi ve iki yıl sonra bir oğlu oldu.