NET TÜRK - NTV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada ziyareti ve açıklamalarının haberini sunan Oğuz Haksever'in açık kalan mikrofonundan yayına sızan "Neresi yaslı be, canına okumuşsun" sözleri sosyal medya kullanıcılarının aklına diğer canlı yayın kazalarını getirdi.

BİRİLERİ UTANIR, BİRİLERİ EĞLENİR

Yaşanan bu kazalar ya da bazen şakalar, sunucuların yüzünü kızartırken, izleyenlerin ise fazlasıyla eğlenmesine neden oluyor. NTV'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada ziyareti ve açıklamalarının haberini sunan Oğuz Haksever'in açık kalan mikrofonundan yayına sızan konuşma kanalda kriz yarattı. Erdoğan, Yassıada'ya 'Yaslı ada' derken Haksever'in "Neresi yaslı be, canına okumuşsun" sözleri yayına yansıdı. Sesin yayına gittiğinin fark edilmesi üzerine mikrofonu kapatıldı. Yayın akışına göre 14.00 bültenini de sunması gereken Oğuz Haksever'in bu yayına çıkmadığı görüldü.

TEPKİM PROJEYİ HAZIRLAYANLARA YÖNELİKTİR

Oğuz Haksever yaptığı açıklamada, "27 Mayıs 2019 günü 13.00 bülteni yayınında Yassıada'daki düzenlemelerle ilgili haberi sunduktan sonra, haber yayına girdiğinde Sayın Cumhurbaşkanı "Yassıada değil, yaslı ada"cümlesini sarf ettiği sırada, "Ne yaslı ada be, canına okumuşsun" şeklindeki sesim, üzerimdeki mikrofonlardan yayına girdi." dedi. "Buradaki kastıma açıklık getirmek zorunda hissediyorum" diyen Haksever, "Yassıada'daki düzenlemelerin, bence 'Bu çok önemli mekanda olması gereken hüzün havasını' yansıtmadığı kanaatine sahibim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın o sözlerini duyunca kendi kendime söylenirken "...okumuşsunuz" dememe rağmen durum ses masasından fark edilince sesimi hemen kıstıklarında son bölüm, "okumuşsun" diye yayına çıkmıştır. Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir. Yayın sırasında oluşan bu talihsizlikten ötürü tüm kamuoyundan özür diliyorum" ifadesini kullandı.

OĞUZ HAKSEVER KİMDİR?

Oğuz Haksever, (d. 20 Mart 1957, Gaziantep), Türk haber sunucusu, muhabir, editör ve televizyon yapımcısıdır. 1974 yılında Çankaya Lisesi’ni bitirdi. 1974-1979 yılları arasında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nin (Gazi Üniversitesi) İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İngilizce dil eğitimi için Teksas A&M Üniversitesi’nin İngiliz Dili Enstitüsü’nde okudu.

Türkiye’ye döndükten sonra açılan sınavları kazanarak TRT Haber Dairesi Başkanlığı'nda muhabirliğe başladı. Show TV, Kanal 6 ve atv Haber Merkezleri’nde çalıştı. Bu kanalların haber merkezlerinin kuruluşlarında görev aldı. İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak Televizyon Haberciliği ve Küreselleşmede Televizyon Haberciliği dersi veriyor.

Haksever; 11 Haziran 2013’te NTV kanalındaki bir programda Gezi eylemlerini savunan Fatmagül Berktay'ın sözünü kesip, sesini yükselterek ayağa kalktı. Ertesi gün bir kısım protestocular, NTV binası önünde ikinci bir gösteri yaparak olayı protesto ederek, Oğuz Haksever’in istifasını talep ettiler. 15 Temmuz Darbe girişiminde başta NTV’nin darbecilerden yana olduğu, ama Haksever’in “Yanlış ata oynuyorsunuz” dediği iddia edilse de, kendisi bu haberi yalanladı. Sunduğu “O An” isimli fotoğraf okumaları ile Türkiye’de bir ilke imza attı.

Annesinin adı Asiye, babasının adı Sabri’dir. Annesi Ardeşenli, babası Gaziantepli’dir. Kardeşleri Yıldız ve Cengiz’dir. Evli ve bir çocuk babasıdır.

ÖDÜLLERİ

– Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Gazetecilik Başarı Ödül yarışmalarında 2 özel ödül, 1 mansiyon ödülü ve 1 En İyi Televizyon Programı dalında 1 Gazetecilik Başarı Ödülü
– Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti tarafından Mahmut Tali Öngören Televizyon Programı Ödülü (2004)
– Türk Dil Kurumu'nun ve Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun oluşturduğu jüriler tarafından “Türkçeyi En İyi Kullanan Yayıncı” olarak seçildi (2003 ve 2009 yıllarında)
– İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi’nin 10. Kristal Lale ödüllerinde Basın-Medya dalında ödül (2015)
– Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından “Yılın Haber Spikeri” seçildi. (2016)

WWW.NETTURK.COM.TR