NET TÜRK - İstanbul Küçükçekmece ilçesi Halkalı semtinde Cumartesi gecesi Garip Oğuz (52) eşinin ve kayınbiraderinin bulunduğu eve gitti. Tartıştığı eşini dövdü. Kayınbiraderi Kutlay Oğuz da (35) araya girdi.
Garip Oğuz yanında getirdiği silahla, eşi Zahide Oğuz'u (42) ve kayınbiraderi Kutlay Oğuz'u öldürdü. Katil zanlısı daha sonra polise teslim oldu.

Acılı ailenin yakınları, çiftin uzun süredir ayrı yaşadığını, Zahide Oğuz'un şikayeti üzerine savcılığın Garip Oğuz'a iki defa uzaklaştırma kararı verdiğini söyledi.

Zahide Oğuz’un bir arkadaşına “Eski kocam beni öldürecek” diye ses kaydı gönderdiği ortaya çıktı.

“GARİP BENİ ÖLDÜRECEK”

İsmini vermek istemeyen bir arkadaşı ise Zahide Oğuz’un olaydan 24 saat önce kendisine attığı ses kaydını Sözcü ile paylaştı. Ses kaydında Zahide Oğuz’un “Ben her gün ölüyorum. Bir tarafa çıkamıyorum. Yarın son günümmüş. Ölecekmişim. Öyle diyor Garip” dediği duyuluyor.

KOMŞUSU ANLATTI

Zahide Oğuz’un ses kaydını gönderdiği arkadaşı Sözcü’ye vahşi cinayetle ilgili şunları söyledi “Garip Oğuz, Zahide'ye sürekli şiddet uyguluyordu. Zahide oğlu için bazı şeylere göz yumdu. İki yıl kadar önce çocuğunu trafik kazasında kaybettikten sonra bu adama dayanamadı. Boşanma davası açtı ve tehdit nedeniyle savcılıktan koruma talep etti. Adam bir yıldır uzaklaştırma kararı olduğu için eve gelemiyor ama ölüm tehditleri devam ediyordu. Çalıştığı işyerinin sahibini bile ölümle tehdit etmiş. O yüzden işten çıkarıldı. Adam defalarca evi bastı. Zahide'nin karakolda 12- 13 tane şikayet dilekçesi var ama bunlara rağmen korunamadı.” dedi.

Zahide Oğuz'un başka bir arkadaşı ise “Zahide 15 kez polise şikayette bulundu. ‘Kocam beni öldürecek’ dedi. Ancak sesini duyuramadı. Ben biliyorum defalarca elinde silahla kocası kapıya geldi. Bazen ‘polisi arar’ gibi yapardı, bunun üzerinde giderdi kocası. Biz sığınma evine gitmesi için çok söyedik, ancak ‘gidersem kocam kardeşlerimi öldürür’ dedi. Ve şuan korktuğu başına geldi bir kardeşi ile birlikte can verdi” dedi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Cinayete kurban giden Zahide Oğuz ve Kutluay Oğuz için Halkalı'da bulunan Zeynebiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede bazı yakınları fenalık geçirdiği görüldü. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla birlikte Zahide Oğuz ve Kutluay Oğuzun cenazeleri araca koyularak Mahmutbey Küçükhalkalı Mezarlığı'na götürülüp defnedildi.

Garip Oğuz’un polisteki sorgusu sürüyor.