NET TÜRK - Türkiye’ye turizm amaçlı gelen Mısırlı Dına Sharafldın (37) çocuğuyla birlikte Esenyurt’ta bir alışveriş merkezine girdi. Bir süre alışveriş merkezinde gezinen turist kadın girdiği mağazada elbiseleri incelemeye başladı.

Bu arada yanlarında küçük çocuk olan iki kadın turisti takibe aldı. Bir süre sonra turist kadının dalgınlığından faydalanan kadınlardan biri, perdeleme yöntemiyle turistin çantasını aldı. Yankesici kadınlar kısa sürede içini boşalttıkları çantayı geri bıraktıktan sonra kayıplara karıştı.

HAYATININ ŞOKUNU KASADA YAŞADI

Çantasının içinin boşaltıldığının farkından olmayan turist ise alışverişe devam etti. Ödeme yapmak için kasaya giden turist kadın, 25 bin dolar ve ziynet eşyalarının çalındığını anlayınca hayatının şokunu yaşadı.

YANKESİCİ TANIDIK ÇIKTI

Olayın bildirilmesi üzerine alışveriş merkezine gelen polis, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemeler sonucu yankesicilik olayını gerçekleştiren şüphelilerden birinin 21 yaşındaki Gaye Y. olduğunu belirlenerek takip başlatıldı. Gaye Y. isimli şüpheli 5 Kasım Günü Beyoğlu’nda gözaltına alındı. Diğer şüpheli kadını arama çalışmaları devam ediyor.

ANNESİ DE AYNI SUÇTAN TUTUKLANMIŞ

Emniyete sorguya alınan Gaye Y.’nin 17 ayrı olaydan suç kaydının olduğu belirlendi. Yapılan detaylı incelemelerde ağustos ayında Gaye Y.’nin annesiyle birlikte de yankesicilik olayına karıştığı ortaya çıktı. Annesinin tutuklandığı olayda serbest bırakılan Gaye Y. bu kez sevk edildiği mahkemece tutuklandı.