NET TÜRK TV
Güne dair en önemli yazılardan biri Soner Yalçın'ın "Ne Desek Fayda Etmiyor!" başlıklı yazısı oldu.
Mutlak opkunmalı.
Ne Desek Fayda Etmiyor!
Şaşkınlık ve üzüntü arasında gidip geliyorum...
Sebebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan!
FETÖ’nün 17-25 Aralık 2013 operasyonunun asıl hedefi Erdoğan’dı.
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 darbesinin asıl hedefi Erdoğan’dı.
Ki, -mahkeme ifadelerimiz dahil- onca uyarılarımıza rağmen, “alnı secdeye değenden memlekete zarar gelmez” diyerek FETÖ’ye sahip çıktı Erdoğan...
Hiç ders alıyor mu? Ben yazayım siz karar verin:
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “cemaatler-tarikatlar sivil toplum kuruluşudur” sözünün derinde yatağının farkında mı Erdoğan?
Aynı duygusallığı bunca yaşanmışlığa rağmen inatla sürdürüyorlar; “başı secdeye değenden zarar gelmez!”
Bu sebeple Bakan Tekin’e hak verdiğini düşünebiliriz. Sadi Şirazi’nin sözünü anımsatmak zorundayım: “Ders alınmazsa, her hata sonraki hatanın virüsü olur.”
“Cemaatlerin sivil toplum kuruluşu” olduğunu söyleyen Bakan Tekin’in akademik kimliği merakıma sebep oldu. Referans kaynaklarını merak ettim.
Bakın neler buldum:
★★★
Bakan Yusuf Tekin’in yüksek lisans tezi şuydu:
-Osmanlı Devleti’nde Siyasal Sistemin Meşruluğu Sorunu Çerçevesinde Birinci Meşrutiyet’in Tartışılması... (Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı, 1997, YÖK Tez Merkezi, Tez No: 63246.)
Tezin danışmanı kimdi: Mümtazer Türköne...
Bakan Yusuf Tekin’in doktora tezi şuydu:
-Osmanlı Devletinin Son Döneminde Modern Ulus Devlete Yönelik Girişimler. (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, 2002, . YÖK Tez Merkezi, Tez No: 125007.)
Doktora tezin danışmanı kimdi: Mümtazer Türköne...
Bakan Tekin’in “hocası” Zaman gazetesi yazarı Türköne’nin 15 Temmuz darbesinden sonra hapis yattığını ve FETÖ’ye yardım etmekten ceza aldığını biliyorsunuzdur.
Keza:
1990’larda itibaren (yayınlarını İletişim’in çıkardığı Şerif Mardin’den İletişim’ci Birikimcilere) FETÖ’yü “sivil toplumcu” gösterip legalleştiren algı çalışmaları Yusuf Tekin gibi akademisyenleri nasıl etkiledi? (Parantez açayım: Tekin’in danışmanı-referans kaynağı Türköne’nin “Siyasi İdeoloji Olarak İslamcılığın Doğuşu” kitabının 1994’de İletişim Yayınları’nın çıkarması tesadüf mü? Sol’dan Sağ’a bu “girift ilişkiler” kitap olur...)
★★★
Bakan Tekin, 2006’da (F. Gülen’i çağdaş sufi olarak gösteren Pensilvanya Temple Üniversitesi’nden) Sabri Çiftçi ile birlikte “1877’den Günümüze Türkiye’de Parlamento: 22. Dönem TBMM’de Parlamento ve Parlamenter Rol Algısı” kitabını yazdı.
İkili ayrıca, “askeri vesayet” kavramının gündeme gelmeye başladığı 2000’le başında, Richard H. Kohn’un yazdığı “Demokrasiler Orduyu Nasıl Denetler” makalesinin çevirdi. Vs. Vs.
Daha sonra Bakan Tekin 2009’da Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne atandı. Burada öğretim üyeliği, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı yaptı.
2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yardımcılığı görevine getirildi. Burada üniversite gençliği ve gençliğin sorunları konularında projeler hayata geçirdi...
2013’te Milli Eğitim müsteşarı oldu...
15 Temmuz darbesinden sonra Ekim 2016’da (Kırgızistan Bişkek’te 1997’de kurulan) Manas Üniversitesi’ne gitti...
15 Eylül 2018’de Türkiye’ye dönerek Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörü oldu. Sonra, 4 Haziran 2023’te Milli Eğitim Bakanı olarak atandı...
Uzatmayayım, şunu demek zorundayım:
Gök kubbe altında söylenmemiş sözümüz kalmadı! Ve fakat dinleyen yok. Erdoğanlar kendi bildiklerinden dün de bugün de hep eminler...
Erdoğan, FETÖ’nün teorik inşasını yapan ve bu sebeple geçmişte Türkiye Bilimler Akademisi üyeliği üç kez reddedilen Şerif Mardin’e, 2017’de Türkiye Bilimler Akademisi Uluslararası Akademi Ödülü verdi! Ne diyelim; “cemaat-tarikat” deyince akan sular duruyor!
Soner Yalçın Kimdir?
Hüseyin Soner Yalçın, 1966 yılında Çorum'da doğdu. Anne tarafı Tercan'lı, baba tarafı ise Horasan'lıdır. Annesi ev hanımı, babası ise gıda ticareti ile uğraşan bir tüccardır. Üniversite eğitimine Hacettepe Sağlık İdaresi Yüksek okulunda tamamladı. Daha sonra idari bilimler konusunda yüksek tahsile karar verdi.
Soner Yalçın, 1987'de 2000'e doğru adlı dergide çalışmaya başladı. Uzun süre Ankara bürosunda muhabirlik yaptı. Burada Serhan Bolluk, Adnan Akfırat ve Hikmet Çiçek ile birlikte çalıştı. 6 Mayıs 1990 tarihinde Ankara İstihbarat Şefliğine getirildi.
1993-1994 yılları arasında günlük gazete olarak çıkan Aydınlık'ta çalışmaya başladı. 1995'te haber araştırma müdürü iken ayrıldı. Bir ara Doğan Yurdakul'un Siyah-Beyaz gazetesinde çalıştı.
Soner Yalçın, 1996 yılında televizyonculuğa giriş yaptı. Show TV Ankara bürosunda çalışmaya başladı. Aynı yıl içerisinde Star TV'ye geçti ve haber müdürlüğüne getirildi. Daha sonra Türk kamuoyunda bir hayli ses getirecek olan kitaplarını basmaya başladı (Efendi 1, Efendi 2 vb.). CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'le birlikte 5N1K adlı programı hazırladı.
Kurtlar Vadisi adlı dizinin ilk iki yılında, konsept danışmanlığını üstlendi. CNN Türk'te yayınlanan Oradaydım adlı politik belgeselin hazırladı. 4 Şubat 2007 tarihinden bu yana Hürriyet gazetesinde, pazar günleri Not Defteri adlı köşesinde yazmış, Mart 2012'de işine son verilmiştir
Soner Yalçın, evli ve bir çocuk babasıdır.
Soner Yalçın Kitapları
- Hangi Erbakan
- The Özal Bir Davanın Öyküsü
- Teşkilat'ın İki Silahşoru
- Reis - Gladio'nun Türk Tetikçisi
- Binbaşı Ersever'in İtirafları
- Bay Pipo
- Behçet Cantürk'ün Anıları
- Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı
- Efendi 2: Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı
- Siz Kimi Kandırıyorsunuz!
- Bu Dinciler O Müslümanlara Benzemiyor
- Samizdat
- Erbakan: Eziyet Edilerek Yalnızlığa Yükseltilen İnatçı Bir Siyasal Liderin Portresi
www.netturk.com.tr